Kategorier
Uncategorized

Rengøring af facade

Måske er du ny husejer og har derfor ikke tænkt over det før, men facaden på en hus, et lejlighedskompleks eller andre bygninger er udsat for meget hårdt vind og vejer og vil derfor jævnligt trænge til rengøring – det man kalder facaderensning.

Den bedste måde at få renset sin facade på er ved at kontakte et firma med erfaring og speciale indenfor området. Du kan også klare facaderensningen selv.

Facaderens firma pris

Prisen på facaderens, hvis du skal have et professionelt firma til det kan variere meget afhængig af facaderens produkter, fremgangsmåde og selvfølgelig den facade du skal have rengjort.

Typisk oplyser en firma gerne en fra pris pr. kvadratmeter, men det kræver en test rensning for at udregne den endelige pris. Jeg har set eksempler på at det koster fra 42,5 kr. pr m2, men også at det kan koste fra 55 kr. pr. m2.

I sidste ende er der mange ting der spiller ind, såsom facadehøjde (kan være afgørende for om der skal bruges kran), hvor beskidt facaden er, hvilken type facade der er tale om, og om du også skal have imprægneret facaden.

Facaderens gør-det-selv

Vil du gerne gør det selv – rense din facade – så skal du ud og have fat i de rigtige redskaber. Du skal altså regne med at ligge en investering i nogle materialer og værktøjer, men kan så også gøre det fremover når du lyster. Derudover skal du selvfølgelig have tiden til det, for det kan være tidskrævende.

Du kan i videoen herunder se hvordan ud selv kan klare facaderensningen, som gøre noget mere primitivt end et firma vil kunne gøre det, da de har mulighed for at bringe de store værktøjer frem.

Inden du går igang med at prøve selv, så tag fat i et firma der tilbyder miljørigtig facaderens og få et tilbud. Det skader ikke at indhente et tilbud, og typisk kommer de ud og laver en prøverens for at beregne en pris, men det giver også dig mulighed for at se den endelig resultat.

Derudover så skal du huske at du kan få servicefradrag for en ydelse som facaderens. I 2021 får du ca. 35% af beløbet i besparelse gennem skat og helt op til 25.000 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.