Kategorier
Uncategorized

Hvad er en faskine?

En faskine er en kasse der graves ned i jorden og skaber et hulrum. Typisk er faskinen fyldt med sten.

En faskine hjælper med at lede regnvand ned i jorden og væk fra dit hus og placeres lige under et nedløbsrør. På den måde undgår du oversvømmelser og våde kældre.

Hvad koster det at etablere en faskine?

Det anslås at en faskine kan etableres til mellem 5-30.000 kr. Det kan være meget forskelligt fra grund til grund. Det afhænger af hvor meget jord der skal graves væk, hvor mange faskiner der skal etableres og ikke mindst hvor besværlig jorden er at grave i.

Derudover kan der være nogle lovmæssige krav der skal overholdes, ikke at det koster ekstra, men det er mere tidkrævende. Du skal derfor vide hvad der er af krav i kommunen evt. have tilladelse til at anlægge det, og her kan det være rart at have en kloakmester med på siden, selvom du i princippet godt kan anlægge en faskine selv.

Der er er stor variation i prisen og du får en bedre faskine pris ved at indhente 3 tilbud far kloakmestre til anlægning af det hele.

Hvem må lave en faskine?

Når du skal have lavet en faskine skal du have fat i en kloakmester, det er dem der er håndværkere uddannet til denne type arbejde. De har styr på lovkrav og hvordan den anlægges mest effektivt og sikkert på din grund.

Desuden kan det være en kæmpe opgave at grave et hul til en eller flere faskiner, men her medbringer en kloakmester selvfølgelig alt hvad der skal bruges til nedgravning af faskinen.

Kan man selv lave en faskine?

Ja du kan også godt selv anlægge en faskine, det er der intet til hindrer for. Det du bare skal være opmærksom på er at du følger de foreskrifter der er i Bygningsreglementet og om du skal have tilladelse til etablering fra kommunens side af.

Det er heller ikke nødvendigvis nogen nem opgave at anlægge, hvorfor det også koster fra 5.000 kr. af. Du kan hurtigt prøve at regne på hvor mange timer du så selv kommer til at bruge på det, og husk at du kan få håndværkerfradrag hvis du får andre til at udføre arbejdet.

Hvornår skal man have en faskine?

Der kan være flere situationer hvor det er nødvendigt at have en faskine. En af de hyppigste grunde er hvis el. når du etablere en ny bygning på din grund f.eks. carport, garage, skur el. annex. Her vil det være nødvendigt at lede regnvandet fra taget væk og i steder for at etablere afløb til kloaken, kan du installere faskiner til at lede vandet ned i undergrunden.

Derudover kan det være nødvendigt med en faskine hvis du tit oplever oversvømmelser på grunden, din kommune kræver separat kloakering el. hvis du bygger sommerhus og vil spare penge på at etablere forbindelse med regnvand og kloaksystemet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.