Kategorier
Uncategorized

Fugeudkradser og fuge fræser

Fugeudkradser og fugefræser er to vidt forskellige, men gode værktøjer til at fjerne gamle fuger med. For selvom det ville være dejligt, så holder fuger ikke evigt. De bliver møre og slidte med tiden, hvorfor det kan være nødvendigt at udskifter fugerne.

Udskiftning af fuger el. fugereparation?

Inden vi dykker ned i de værktøjer du kan bruge til at fjerne en gammel fuge, vil jeg lige komme kort omkring de 2 muligheder du har når når en fuge er blevet mør, slidt eller utæt:

  • Reparation
  • Udskiftning

Reparation af fuger kan godt fungere, det er nemmere og mindre tidskrævende at gøre selv, men den mere holdbare løsning vil være at få fugen udskiftet. At udskifte en fuge er noget du kan gøre selv eller få en professionel til, det er op til dig, men tag det valg der gør dig mest komfortabel.

Der findes mange forskellige steder der er anvendt fugning på et hus, og afhængig af stedet kan der også være anvendt forskellige fuge teknikker. Det er vigtigt at være OBS på dette og jeg vil anbefale dig at læse mere om udskiftning af fuger på husplushave.dk.

Hvad er en fugeudkradser?

En fugeudkradser er et manuelt værktøj alle nemt kan købe og komme igang med at bruge, det er primært tiltænk i brug hos den private gør-det-selv mand/kvinde. Det er dog også et værktøj profesionelle murere bruger, særligt til små snævre områder.

En fugekradser kendes også som en fugesav og er et håndværktøj med grove takker der kan fjerne de fleste typer af fuger. Det anbefales ikke er bruge den til større overflader, såsom hele facader el. alle vinduer på huset. Den anvendes bedst på små områder el. hvis det bare er et enkelt vindue der skal under behandling.

Hvad er en fugefræser?

En fugefræser er et særligt stykke maskinværktøj lavet til at fjerne fuger, det er primært et værktøj tiltænkt professionelle murere. En fugefræser kræver at du har en vinkelsliber, men er til gengæld ikke en særlig dyr tilføjelse at købe til din vinkelsliber. Har du derfor en vinkelsliber som privatperson og skal fjerne fuger, så kan det anbefales at tilkøbe en fugefræser.

Fugefræseren til vinkelsliberen er effektiv og fjerner nemt fuger på større overflader som hele facader eller hvis alle vinduer trænger til en fugeudskiftning. Er der tale om sådan en opgave, vil det anbefales at hyre en professionel murer til at udfører arbejdet, så det bliver gjort ordentligt og holder i mange år fremover.

Husk at se efter Byg Garanti når du skal vælge en professionel håndværker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.